ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Катерина Шпурік (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
У статті проаналізовані регіональні особливості та найвагоміші соціально-економічні чинники формування історико-культурної спадщини Харківської області. Охарактеризована поява у регіоні історико-культурних об’єктів у різні історичні періоди. Застосовуючи хронологічний принцип пам'яткознавців та істориків, виділено періоди господарського освоєння території сучасної Харківської області, що мали найбільший вплив на формування своєрідного культурного ландшафту і залишили найбільшу кількість унікальних об’єктів історико-культурної спадщини.