Cehri Rhamnus petiolaris 'den Elde Edilen Renkler - Nuran Kayabaşı; Mustafa Arlı (Journal of Agricultural Sciences)
Cehri, yöne göre % 25, % 50, % 100 oranlar ı nda 1/2 ve 1 saat kaynat ı larak sıcak ekstrakt, 24 saat soğuk suda bekletilerek soğuk ekstrakt elde edilmiştir. Bu ekstraktlarla 14 adet mordan kimyasal madde yüne göre % 1, % 2, % 3 oran ı nda kullanı larak 378 adet mordanlı 9 adet mordans ız boyama yapı lmıştı r. Boyanmış yün ipliklerinde elde edilen renkler adland ı nlmış ve datacolarla değerlendirilmiştir. Ekle edilen renkler aç ı k saman sarısı , kehribar, zerdeçal, pişmiş elma gibi renklerden salamura yaprağa kadar değişiklik göstermiştir.