ایجاد پوشش دولایه‏ nHydroxyapatite/Poly(lactic-co-glycolic)acid بر منیزیم و بررسی خواص خوردگی و زیست‎‏سازگاری - ندا عبودزاده; مینا محمدی زاده; علیرضا خاوندی; علیرضا ایوانی (نشریه مهندسی متالورژی و مواد)
در این تحقیق با هدف کنترل خوردگی و امکان کاربرد کلینیکی منیزیم، پوشش دولایه هیدروکسی ‏آپاتیت -پلی ‏لاکتیک‏ گلیکو لیک ‏اسید به ترتیب با روش‌های رسوب دهی الکتریکی و غوطه وری بر نمونه منیزیمی اعمال گردید. مشخصه ‏یابی پوشش‌ها با کمک پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی، نشان دهنده تشکیل یکنواخت پوشش ها با ضخامت µm 30 – 20 بر سطح منیزیم است. آزمون‏ الکتروشیمیایی پلاریزاسیون تافل بر نمونه‌ها نشان داد که با اعمال پوشش دو لایه هیدروکسی ‏آپاتیت- پلی ‏لاکتیک ‏گلایکولیک ‏اسید بر منیزیم، پتانسیل خوردگی از V 82/1- به V 4/1- افزایش و چگالی جریان خوردگی از µA/cm2 3/2 به µA/cm2 37/0 کاهش می‏ یابد. نتایج آزمون MTT نیز نشان داد که مقدار تکثیر سلولی در مجاورت عصاره 48 ساعته نمونه‏ های منیزیمی با پوشش دو لایه بیشتر شده است، که حکایت از کاهش مقدار یون آزاد شده از سطح منیزیم با کمک اعمال این پوشش ها است.