بررسی برخی پارامترهای رشد ماهی تیزه کولی Hemiculter Leucisculus (Basilewsky, 1855) در رودخانه گرگانرود - علی رضامند; رحمان پاتیمار (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
گونه تیزه کولی (Hemiculter leucisculus) از خانواده کپور ماهیان (Cyprinidae) و غیربومی ایران بوده و اطلاعات بسیار محدودی در مورد زیست‌شناسی آن وجود دارد. مجموع 91 قطعه ماهی تیزه کولی (H. leucisculus) در رودخانه گرگانرود از فروردین تا تیر ماه 91 توسط دستگاه الکتروشوکر بصورت تصادفی صید و سپس با فرمالین 10 درصد تثبیت گردید. نسبت جنسی نر به ماده در جمعیت مورد مطالعه 53/1 : 1 و نرها غالب بودند. بیشینه طول کل و وزن ماده‌ها 107 میلی‌متر و 17/12 گرم و برای نرها 112 میلی‌متر و 50/12 گرم ثبت گردید. بیشینه ضریب وضعیت برای جنس نر در خرداد ‌ماه (1/2) و برای جنس ماده در تیر‌ ماه (08/1) بدست آمد. بالاترین نرخ رشد لحظه برای هر دو جنس و در سنین جوانی مشاهده شد. از آنجاییکه دوره نمونه بردای 4 ماه بود، به نظر می‌رسد درک دقیق وضعیت تغییرات شاخص‌های بیولوژیکی نیازمند افزایش دوره نمونه‌برداری، افزایش تعداد نمونه‌های مورد مطالعه، صید گونه‌ها در اندازه‌های مختلف و پیگیری تغییرات و نوسانات گروه‌های سنی در طول عمر جمعیت مورد مطالعه می‌باشد. بهرحال اطلاعات ارائه شده می‌تواند برای درک پایه ایی از وضعیت این گونه در یکی از مناطق پراکنشی آن در شمال ایران مورد استفاده قرار گیرد.