David Swartz, Kültür Ve İktidar Pierre Bourdieu’nün Sosyolojisi - Meryem Küçük (Skad)
David Swartz, 20. yüzyılın en önemli sosyologlarından biri olan Bourdieu'nün düşünce yapısı ve fikirleri hakkında önemli bilgiler sunar. Kavramsal ve kuramsal itirazlarını, kuramlarını temellendirdiği dayanak noktalarını, çelişkilerini ve tarihsel bağlamlarını analiz edilir. Swartz göre, bu eserin amacı; “Anglo-Amerikan yazınında Bourdieu üzerine yapılmış incelemelerde ihmal edilmiş olan noktaları ele almaktır” (s. 16). Buna ilaveten, yazar Bourdieu’nün kavramlarını genel bir kavrayışla sunarak, eleştirel bakışla değerlendirmeyi ve onun eserlerini Fransız entelektüel bağlamda konumlandırmayı hedefler. Nihayetinde, eser sonuç bölümü ile birlikte 12 bölümden oluşmaktadır: