شناسایی و اولویت‌بندی عوامل اساسی موثر بر جذابیت سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های اقتصادی دانش‌پایه - رسول استادی; محمد مهدی مهتدی (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه)
با توجه به اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان و فراهم کردن ملزومات توسعه بنگاه های اقتصادی دانش‌پایه، هدف از این تحقیق شناسایی و اولویت‌بندی عوامل اساسی مؤثر بر جذابیت سرمایه‌گذاری در بنگاه های اقتصادی دانش‌پایه می‌باشد. پژوهش حاضر از بعد هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت پژوهش، اکتشافی و از لحاظ رویکرد از نوع پژوهش ترکیبی(کیفی به کمی) است. در این پژوهش داده‌های حاصل از مصاحبه با 10 نفر از متخصصان و مدیران شرکت‌های فعال در عرصه دانش‌بنیان با استفاده از روش تحلیل مضمون تحلیل گردیدند. سپس در مرحله کمی عوامل شناسایی ‌شده بصورت پرسشنامه تنظیم و بین مدیران بنگاه‎های دانش‌بنیان منطقه شمال‌غرب کشور توزیع شد؛ در مرحله بعدی نتایج پرسشنامه‌ها با تکنیک مقایسات زوجی رتبه‌بندی شدند. نتایج تکنیک مقایسات زوجی نشان داد که عوامل حقوقی – سیاسی، بازاریابی و ذات فناوری به عنوان اولویت اول تا سوم و عوامل مالی- اقتصادی، مدیریتی، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. عوامل قوانین و مقررات حمایتی و زیرساختی نیز بعنوان کم اهمیت‌ترین عامل شناخته شدند. نتایج نشان داد که عوامل حقوقی و قانونی خیلی مهمتر از حمایت های کوتاه مدت حتی زیرساختی شناخته شده است.