Üniversite Kampüslerinde Alternatif Bir Uyuşmazlık Çözüm Yolu Olarak Arabuluculuk - Yeliz Bozkurt Gümrükçüoğlu (İbn Haldun Çalışmaları Dergisi)
Üniversiteler, sosyal ve kültürel çeşitlilik, akademik baskılar ve rekabet, kampüs yaşamından kaynaklanan sorunlar ile toplumsal ve politik etkiler ve benzeri etkenler nedeniyle çatışma potansiyeli yüksek kurumlardır. Bu makalede, üniversite kampüslerindeki çatışma dinamikleri, çatışma çözümünde başvurulan yöntemler ve bu yöntemlerin olumlu ve olumsuz yanları ele alınarak, arabuluculuğun bir uyuşmazlık çözüm yolu olarak kampüs çatışmalarında kullanımı üzerinde durulacaktır. Çalışmamızda, üniversite kampüslerinde ortaya çıkabilecek çatışmaların arabuluculuk yöntemi ile çözüme kavuşturulması, farklı ülkelerdeki uygulamalar, arabuluculuğun bu alandaki olumlu ve olumsuz etkileri alana ilişkin literatürden yararlanarak açıklanmaya çalışılacaktır. Ayrıca ülkemizdeki mevcut durum ele alınmaya çalışılacak ve önerilerde bulunulacaktır.