ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА В РЕГІОНАЛЬНІЙ ЕНЕРГЕТИЧНІЙ ПОЛІТИЦІ - А.О. АХРОМКІН; А.Є. АХРОМКІН (Економіка та право)
Визначено основні причини уповільнення розвитку державно-приватного партнерства, положення чинного законодавства щодо імплементації державно-приватного партнерства, на підставі чого запропоновано проект «Енергетичний міст «Україна — Європейський Союз». Для реалізації проекту мають бути залучені Хмельницький, Запорізький, Рівненський регіони. На основі прогнозного балансу електроенергії об’єднаної електроенергетичної системи України встановлено, що ці регіони мають міцне технічне підґрунтя для реалізації проекту, а регіональна енергетична політика має предбачати заходи, спрямовані на удосконалення схем електричних мереж і поліпшення технічного стану їхніх елементів.