Anàlisi demogràfica de la població d'Algemesí segons el cens de Floridablanca (1787) - Vicent Terol Grau (Cuadernos de Geografía de la Universitat de València)
Aquest estudi tracta de l'anàlisi demogràfica d'un poble valencià d'economia agraria a les darreries del segle XVIII. Dues són les notes més importants que extraiem d'aquest treball: posar de relleu que, malgrat ésser el millor recompte de l'época preestadística, el Cens de Floridablanca té bastants punts d'escassa fiabilitat; i demostrar com el canvi demogràfic experimentat per la població d'Algemesí durant el darrer quart segle fou més conjuntural que no pas indicador d'una tendencia cap al cicle demogràfic modern.