Культурологічний «парафраз» праці А. Маршалла «Принципи економічної науки» - L. O. Troielnikova (Культура України)
Здійснено культурологічне теоретизування економічного концепту буття людини на основі аналізу багатотомної праці А. Маршалла «Принципи економічної науки». Обґрунтовано актуальність основних теоретичних та практичних положень означеної розвідки у формуванні гуманітарної сфери суспільства та держави. Визначено основні концептуальні орієнтири формування державної гуманітарної політики, які забезпечують духовний розвиток особистості. Репрезентовано соціально-культурний контекст, у межах якого відбувалося становлення модерних наукових парадигм упродовж усього ХІХ ст. Акцентовано на культурологічному осягненні сутнісного змісту категорії економічна культурологія. Підкреслено, що економічна культурологія стає новітньою  методологією, яка забезпечує цілісність та системність людинознавчого дискурсу.