A Qualitative Approach to Understand Key Components of Independent Film Production Companies’ Business Model in the European Film Market - Ieva Vitkauskaitė (Information & Media)
yrimo tikslas – pasitelkiant empirinius duomenis iš įvairių šalių, geriau suprasti, kokie Europos nepriklausomų kino gamybos kompanijų verslo modelio komponentai yra naudojami konkuruojant Europos kino rinkoje. Straipsnyje pateikiami ir analizuojami nepriklausomos kino gamybos kompanijos verslo modelio „Vertės kūrimo“, „Vertės pasiūlymo“ ir „Vertės pagavimo“ elementų komponentai. Empirinis tyrimas atliktas naudojant tikslinę atranką. Tyrime dalyvavo 17 ekspertų iš 8 Europos šalių, visi jie turi glaudžias sąsajas su kino gamybos kompanijų praktiniu valdymu, kompleksiniu išmanymu apie nepriklausomų kino gamybos kompanijų verslo modelius, Europos kino industriją. Iš dalies struktūruoti interviu buvo analizuojami pasitelkiant tematinę analizę, kurios metu identifikuota 11 kategorijų ir 60 subkategorijų.