Національний характер образу дитинства в художній спадщині письменників-просвітителів ІІ половини ХІХ ст. - Наталія Побірченко (Педагогічний дискурс)
У статті аналізується творча спадщина письменників-просвітителів другої половини ХІХ століття, що наповнена проблемами національного характеру образу дитинства. Розкрито характер дитинства через традиції й норми виховання в сім’ї. Показано структуру внутрішнього світу через емоційні враження навколишнього середовища, сімейного оточення, світу науки тощо. Виокремлено те, що сприяє передачі культурної спадщини від покоління до покоління, допомагає дитині пізнати історію традицій, звичаї свого народу, забезпечує духовний зв’язок між поколіннями.