Marzena Dyjakowska, Prawo rzymskie w Akademii Zamojskiej w XVIII w., 2000 - Maria Zabłocka (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Marzena Dyjakowska, Prawo rzymskie w Akademii Zamojskiej w XVIII wieku, Lublin 2000