Життя як театр у художній інтерпретації С. Моема - Людмла Медведюк (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті на матеріалі роману «Театр» (1937) англійського письменника Сомерсета Моема досліджено рецепцію шекспірівського концепту «весь світ — театр». Визначено його нове понятійне наповнення, зумовлене змінами в поглядах на роль мистецтва і митця на початку XX століття. Простежено, як письменник інтерпретує проблему «театральності» життя і мистецтва.