Добір рослин-запилювачів для формування генетичних джерел покращеної технологічної якості корнеплодів буряку цукрового (Beta vulgaris L.) - М. О. Корнєєва; Я. А. Мельник (Plant Varieties Studying and Protection)
Вивчено за 11 ознаками технологічної якості емпіричний розподіл частот генотипів, проведено його порівняння з кривою генетично статистичного розподілу. Виявлено наявність переважно правосторонньої асиметрії і позитивного ексцесу за більшістю ознак (вміст іонів Na+, α-N, доброякісність соку, втрата цукру в мелясі, вихід меляси, МВ-фактор) і лівосторонньої асиметрії за вмістом іонів K+ та сухої речовини. Відібрано рослини з популяцій цукристого У 1948-Z та урожайного У 752-Е типів для формування генетичних джерел ознак покращеної технологічної якості коренеплодів буряку цукрового.