Yalın Üretimin Bankacılık Sektörüne Uyarlanması ve Bir Benzetim Çalışması - Selin Yalçın; İbrahim Çil (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi)
Buçalışmanın amacı, yalın düşünceyle bankacılıkta verilen hizmetin çağdaşnormlara uygun düzeyde olması amaçlanmaktadır. Yalın düşüncenin farklı hizmetsektörlerinde uygulama çalışmaları olmasına karşın bankacılık hizmetlerindeyalın düşünceye dayalı uygulama çalışmaları yeteri düzeyde bulunmamaktadır. Yalınyaklaşımın bankacılık sektöründe uygulanması, üretim sektöründen oldukçafarklılık gösterir. Yalın yaklaşımın Bankacılık alanında başarılı sonuçlaralması için, yalın uygulamaların bankacılık işlemlerinin yapısına göreuyarlanarak uygulanması gerekir. Üretim ortamındaki deneyimi doğrudanbankacılık endüstrisine uyarlamak yetersiz kalmaktadır. Bu çalışmada Yalınüretimin bankacılık sektörüne uyarlanması ve bir benzetim çalışmasıgerçekleştirilmektedir.Yalın düşünce ile hizmet sektöründe var olan ve değerkatmayan faaliyetlerin benzetim modelinde gözlemlenerek israfın yok edilmesisağlanmıştır.