Prawo rzymskie jako symbol prawa ludzkiego. Refleksje wokół książki profesora MARKA KURYŁOWICZA pod tytułem: Symbol prawa ludzkiego. Szkice o prawie rzymskim w utworach Louisa Aragona i Mieczysława Jastruna, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2008 - Tomasz Banach (Zeszyty Prawnicze)
Prawo rzymskie jako symbol prawa ludzkiego. Refleksje wokół książki profesora MARKA KURYŁOWICZA pod tytułem: Symbol prawa ludzkiego. Szkice o prawie rzymskim w utworach Louisa Aragona i Mieczysława Jastruna, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2008