МЕТОДИКА ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ МЕШКАНЦІВ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Олександра Троценко (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
В статті пропонується методика дослідження територіальної ідентичності (ТІ) мешканців Дніпропетровської області як регіону, що має тривалу та непросту історію взаємодії та співіснування різних етнічних груп та політичних утворень, і, як наслідок, складну поселенську та етно-національну структуру. Уточнено поняття «територіальна ідентичність» в світлі сучасних географічних досліджень, її складові, охарактеризовані основні напрямки досліджень, актуальні для території Дніпропетровської області. Запропоновано концептуальну схему дослідження ТІ жителів регіону. Виявлені позитивні зрушення та наслідки вивчення ТІ, можливості запровадження результатів дослідження в суспільну та управлінську сфери життя.