Sosyal Medya, Savunma Mekanizmaları ve Farklılıkları Kabul Etme Arasındaki İlişkinin İncelenmesi - Ali Yıldırım; Rukiye Turgut (Etkileşim)
Bu araştırmada sosyal medya kullanımı ile farklılıkları kabul ve savunma mekanizmaları arasındaki ilişki incelenmiştir. Araştırmanın ortaya çıkmasında, sosyal medya kullanımında ortaya çıkan savunma mekanizmalarının neler olduğuna ilişkin yeterli sayıda akademik araştırma bulunmaması etkili olmuştur. Makalenin, literatürde önemli bir boşluğu doldurması beklenmektedir. Özellikle multidisipliner bir çalışma olması da literatüre önemli bir kazanım olmaktadır. Araştırmada elde edilen bulgularda, sosyal medya ile savunma mekanizmaları arasında pozitif ve anlamlı bir ilişki olduğu saptanmıştır (r (504) =,108, p<,001). Sonuç olarak, sosyal medyayı aktif olarak kullanan bireylerin savunma mekanizmalarına başvurduğu, sosyal medya, savunma mekanizmaları ve farklılıkları kabul arasında pozitif ve anlamlı bir ilişki olduğu, savunma mekanizmalarından inkâr, mizah, bölünme ve dissosiyasyona sıkça başvurdukları ve siber alter kimlikler geliştirdikleri tespit edilmiştir.