ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМ ПОДАТКОВОГО ПЛАНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ З МЕТОЮ ОПТИМІЗУВАННЯ МИТНИХ ПЛАТЕЖІВ - Левко Прокіпчук (Економіка та суспільство)
В статті розглянуто проблематику формування систем податкового планування підприємств з метою оптимізування митних платежів. Досліджено сутність та переваги даного процесу у довгостроковій перспективі на мікро та макро рівнях. Проаналізовано основні інструменти митно-податкового планування підприємства у розрізі оптимізування митних платежів. Розглянуто способи оптимізування митних платежів. Запропоновано схему податкового планування задля оптимізування митних платежів підприємства. Наведено переваги оптимізування митних платежів на державному рівня у довгостроковій перспективі через підвищення рівнів фінансової стійкості, ліквідності підприємств, покращенні інших індикаторів. Адже це сприятиме їх подальшому розвиванні, розширенні (збільшенні обсягів виробничо-господарської, зовнішньоекономічної діяльності, і, як наслідок, примноження, збільшення нових митних, податкових платежів у майбутньому).