La molineria hidràulica al País Valencià (segles XIII-XIX) - Tomàs Peris-Albentosa (Estudis d'Història Agraria)
Bona part dels esforços de la historiografia s’han dirigit a plantejar interessants hipòtesis sobre la funció desenvolupada pels molins en les societats medievals o bé a esbrinar els trets tecnològics dels casals. Això explica que tant l’etapa de l’Antic Règim com els aspectes econòmics continuen essent a hores d’ara una immensa incògnita, raó que justifica dedicar-los una major atenció.