. بازنگری نظریه منطقه تقریبی رشد ویگوتسکی: بازتعریف نقش مشارکت والدین در یادگیری زبان انگلیسی کودکان - الهام اکبری (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی مشارکت والدین در یادگیری و پیشرفت کودکان در زبان انگلیسی پرداخته است و با توجه به نظریه ویگوتسکی، درخصوص برخی مفاهیم مانند ویژگی‌های راهنمایی بزرگسالان پیشنهاداتی را ارائه می‌دهد. جامعه آماری شامل ۶۰ کودک ایرانی ۹ تا ۱۰ ساله بود که به‌طور تصادفی به سه گروه آزمایشی ۱، آزمایشی ۲ و کنترل تقسیم شدند. نتایج تحقیق نشان داد که یادگیری، مهارت‌آموزی، مشارکت والدین و فعالیت‌های مشترک بین کودکان و والدین در گروه آزمایشی ۱ و آزمایشی ۲ به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه کنترل است. همچنین بین مشارکت والدین و پیشرفت فرزندان در هر سه گروه همبستگی مثبت وجود داشت. علاوه‌بر این، نتایج نشان داد که درگیری آموزشی والدین و نیز مهارت‌های زبانی آنها بیشترین تأثیر را بر مشارکت والدین دارد و آموزش مشارکت به والدین بیشترین تأثیر را بر فعالیت‌های کودکان داشت. با توجه به اینکه ، فعالیت‌های کودکان و آموزش مهارت‌های زبانی به آنها بیشترین تأثیر را در یادگیری آنها داشت.