Introduksjon - Ruben Moi (Nordlit: Tidsskrift i litteratur og kultur)
"Selvmord og suicidal overlevelse", dette spesialnummeret av Nordlit, undersøker fremstillinger av den menneskelige eksistensens ytterpunkter, hovedsakelig i litteratur, men også i popmusikk, en TV-serie og en grafisk roman. Hvorfor tar enkelte mennesker livet sitt mens de fleste fortsetter å leve? Hva er selvmord og suicidalitet? Hvorfor presenterer litteratur og kunst en særegen mulighet til refleksjon og tolkning over selvmords- og overlevelsesproblematikk, og et alternativ til sosiologiske, filosofiske og psykologiske tilnærminger? Hva er en selvmordsroman? Denne introduksjonen og de tolv artiklene mediterer over slike spørsmål, og hvordan de kan formidles med kreativ utfoldelse og estetisk bevissthet.