شناسایی سازوکارهای اجرایی برای توانمندسازی مدیران وزرات جهاد کشاورزی - مریم مصطفی پور حسین آبادی; پریسا ایران نژاد; مهتاب سلیمی; مژگان عبداللهی; فاطمه پرسته قمبوانی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
توسعه و توانمندسازی طی چند دهه اخیر به عنوان راهبرد منابع انسانی برای خلق کارآمدی، بهره‌وری کارکنان و مدیران مورد توجه پژوهشگران و صاحب‌نظران قرار گرفته است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف شناسایی مجموعه سازوکار‌های اجرایی توانمندسازی مدیران وزارت جهاد کشاورزی مبتنی بر نتایج کانون ارزیابی، به انجام رسیده است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و شیوه‌ی‌ گردآوری داده‌ها به صورت آمیخته و به دو روش کیفی (داده بنیاد) و کمی (توصیفی و پیمایشی) انجام شد حجم نمونه برای مصاحبه از خبرگان در چارچوب اشباع نظری نهایی با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند و از نوع گلوله برفی ، 30 نفر از افراد خبره (مدیران میانی وزارت جهاد کشاورزی) انتخاب شد. داده‌های مورد نیاز تحقیق به روش کتابخانه‌ای - میدانی (مصاحبه و پرسشنامه) گردآوری شد. تحلیل داده‌هادر بخش کیفی با استفاده از روش گرانددتئوری و دلفی انجام شد. از نتایج مصاحبه در زمینه شناسایی مجموعه سازوکار‌های اجرایی توانمندسازی مدیران وزارت جهاد کشاورزی مبتنی بر نتایج کانون ارزیابی، 53 مفهوم، 16 واحد معنایی و 7 مقوله (مقولات ارزشیابی، توسعه راهبردی توانمندسازی مدیران در وزارت، آموزش و یادگیری، توسعه سلامت سازمانی، فرایند جذب و استخدام، تفویض اختیار، تغذیه سازمان از نظر مالی، ارزشیابی به عنوان سازوکار‌های اجرایی در راستای توانمندسازی مدیران) استخراج شد. در ادامه در سه دوره ، مقوله‌ها و واحدهای معنایی استخراج شده به خبرگان ارائه شد. در راندهای اول و سوم دلفی، واحدهای معنایی و مقولاتی حذف نشدند. اما در دور دوم واحد‌های معنایی (شناسایی هوشمندی‌ها و توانمندی‌های مدیران، اجرا شدن فرایندهای توانمندسازی)، از سوی خبرگان حذف شد.