Gelecek Yüzyılın İletişimi: Teknolojik Gelişmelerin İletişim Alanı Perspektifinden Değerlendirmesi - Ebru Özgen (Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi)
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi’nin özel sayısını “Gelecek Yüzyılın İletişimi Üzerine” yapılmış çalışmalara ayırdık. Bu özel sayı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılına adanmış ve gelecek yüzyılın iletişimi üzerine yapılan çalışmalara odaklanmıştır. Günümüz dünyasında iletişim, teknolojik gelişmelerle birlikte hızla değişiyor ve dönüşüyor. Bu dönüşümü anlamak ve doğru şekilde değerlendirmek, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmanın temel taşlarından biridir. 4 araştırma makalesi 3 derleme makale ve 1 yorum yazısından oluşan bu özel sayıda, gerek Türkiye’de gerekse dünyada iletişim ve medya teknolojileri çerçevesinde yaşanmakta olan gelişmelere göz atacak ve gelecek yüzyılın iletişimini şekillendirecek unsurları ele alacağız. Gelecek yüzyılın iletişimi üzerine yapılan bu çalışmaların, Cumhuriyetimizin değerlerini koruyarak ve daha da ileri taşıyarak, ülkemizi küresel arenada daha güçlü kılacağına yönelik inancımızla okuyucularına katkıda bulunmasını dileriz.