Поняття та механізми реалізації виключної компетенції місцевих рад - I. L. Lytvynenko (Аналітично-порівняльне правознавство)
В статті розкривається поняття виключної компетенції місцевих рад як сукупності предметів відання (сфер та об’єктів місцевого життя), які знаходяться під впливом місцевих рад, а також прав і обов’язків (повноважень), наданих їм для здійснення завдань місцевого самоврядування, які визначені Конституцією і законами України, рішення щодо яких можуть бути прийняті лише на пленарному засіданні відповідної ради.