Strindberg a Barcelona (1890-1936): entre la incomprensió i la indiferència - Fanny Ferran Cuadrat (Quaderns)
L’obra d’August Strindberg (1849-1912) a Barcelona, entre 1890 i 1936, va ser rebuda amb indiferència i incomprensió. Malgrat els esforços per donar-la a conèixer a principi del segle XX, amb traduccions i muntatges com el d’El pare (1905), Strindberg no va aconseguir l’impacte que van tenir altres dramaturgs contemporanis com Ibsen o Hauptmann. Durant el període d’entreguerres, mentre les seves obres tornaven a ser representades en diversos països d’Europa, a Catalunya predominaven les idees d’equilibri, ordre i moderació del Noucentisme, que menystenia el teatre com a gènere menor. Així, les obres de Strindberg continuaven poc representades; quan s’interpretaven, sovint eren companyies estrangeres les encarregades de dur-les a escena, amb un ressò local limitat. Aquesta situació va dificultar la consolidació de Strindberg en el panorama teatral català de l’època.