İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YAŞAM DOYUMLARININ FARKLI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMES - Ömer Koçak; Özlem Güllüoğlu Işık (Selçuk İletişim)
İnsanın mutluluğuyla ilgili olan ve pozitif psikoloji literatüründe merkezi bir konuma sahip olan yaşam doyumu bir bireyin yaşam kalitesini kendi seçtiği kriterlere göre değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmada yaşam doyumu kavramı yerli ve yabancı literatür taranarak incelenmiş; ardından Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yaşam doyumu düzeyleri demografik özellikler başta olmak üzere, bölüm farklılıkları, öğrenim türü,coğrafi bölge, mesleki gelecek beklentisi, aile gelir durumu ve barınma durumu değişkenleri bağlamındaaraştırılmıştır. Araştırmaya katılan öğrencilerin yaşam doyumlarını ölçmek amacıyla Deiner, Emmons, Larsen, Griffin (1985) tarafından geliştirilen ''Yaşam Doyumu Ölçeği'' (SatisfactionWith Life) kullanılmıştır.