مروری بر مدل‌سازی پیل سوختی میکروبی - مرتضی اسفندیاری; ُسمیه سبحانی; داریوش جعفری (مجله مهندسی شیمی ایران)
پیل سوختی میکروبی بااستفاده‌از روش‌های ریاضی و محاسباتی متنوع، به‌منظور درک بهتر رفتار پیچیده و بهینه‌سازی عمل‌کرد، مدل‌سازی می‌شود. در فرایند مدل‌سازی، تأثیرات مختلفی ازجمله تأثیرات بیولوژیکی، انتقال جرم، انرژی و بار در آند و کاتد مد نظر قرار می‌گیرد. این مدل‌ها با درنظرگرفتن مراحل مختلف ماده، شرایط مرزی، رشد میکروبی، سینتیک واکنش در آند و کاتد، رفتار الکتروشیمیایی سامانه، طیف گسترده‌ای از فرایندها را دربر می‌گیرد. قدرت یک مدل در توانایی پیش‌بینی و تعادل میان زمان محاسباتی و دقت نتایج آن نهفته است. هدف این مدل‌ها ارائۀ یک درک جامع از پدیده‌های رخ‌داده در پیل سوختی میکروبی است که شامل طیف وسیعی از فرایندها است. علاوه‌بر این، مدل‌ها تأثیرات تغییرات محیطی بر رشد میکروبی، هیدرودینامیک جریان و انتقال الکترون از سطح میکروبی به آند را درنظر می‌گیرد. این مدل‌ها برای شناسایی عوامل کلیدی که بر سامانۀ کلی تأثیر می‌گذارد و بهبود توان خروجی پیل‌های سوختی میکروبی، ضروری است.