Christiania, det gamle og det nye<subtitle>Bybrannen i 1858 og gjenoppbyggingen i den illustrerte pressen</subtitle> - Iver Tangen Stensrud (Kunst og Kultur)
I april 1858 ble Christiania herjet av den største bybrannen på svært mange år. Brannen førte til en periode med gjenoppbygging av det sentrale Christiania. Denne artikkelen undersøker brannen og gjenoppbyggingen gjennom den illustrerte pressen. Jeg plasserer den illustrerte pressen i en transnasjonal urban visuell kultur og ser på hvordan brannen og gjenoppbyggingen ble presentert i den norske illustrerte pressen.