Mentori – okosnica praktične poduke studenata bibliotekarstva Filozofskog fakulteta u Zagrebu - Dorja Mučnjak; Jadranka Lisek (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Cilj ovog istraživanja bio je da se na uzorku studenata na studentskoj praksi i knjižničara/mentora utvrdi postoje li razlike među njihovim stavovima o važnosti stu- dentske prakse, kompetencijama koje studenti usvajaju na praksi te osobinama i kom- petencijama mentora.