KİŞİLERARASI İLETİŞİMDE KAYNAK OLGUSU VE KAYNAĞIN ÖZELLİKLERİ - Metin Işık (Selçuk İletişim)
Bilindiği üzere, bireyin yaşamını anlamlı hale getirebilmesi için diğer bireylerle iletişim kurması şarttır. Buradaki iletişim çeşitleri ise farklı şekillerde görülebilmektedir. İletişimciler kişi içi, ki-şilerarası, örgüt içi ve kitle iletişimi olmak üzere dört tür iletişimden söz ederler.Kişilerarası iletişimde, mesaj sunan kaynağın hedef kitleyi ikna edebilmesi için birtakım özelliklere sahip olması gerekir. Kaynağın güvenilirliğinin yanısıra, sosyodemografık özellikleri, fiziki görünümü ve empati bunlar arasında sayılabilir.