ІНТЕГРАЦІЯ АНТИКРИЗОВИХ ЗАХОДІВ У СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ СТРАТЕГІЧНИМ МАРКЕТИНГОМ ПІДПРИЄМСТВА - Богдан Чаплина (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню інтеграції антикризових заходів у систему управління стратегічним маркетингом підприємства в умовах нестабільного ринкового середовища. Розглянуто сучасні підходи до антикризового управління та їхній вплив на маркетингові стратегії, зокрема адаптацію бізнес-моделі, персоналізовані маркетингові кампанії, використання цифрових технологій та кризових комунікацій. Проаналізовано світовий досвід застосування антикризових інструментів, таких як оптимізація маркетингового бюджету, диверсифікація ринків, гнучке ціноутворення, залучення клієнтів та програми лояльності. Визначено перспективні напрями розвитку антикризового маркетингу, що сприяють підвищенню конкурентоспроможності підприємств у періоди криз. Запропоновано рекомендації щодо впровадження ефективних антикризових стратегій з урахуванням макроекономічних, соціальних та політичних факторів.