Take me to Neverland - Camilla Schwartz (Edda)
Med artiklen «Take me to Neverland» forsøger jeg med begrebet «voksenfobi» at afkode en dominerende tendens i den danske samtidslitteratur, hvor et stigende antal unge forfattere gennem deres værker udtrykker en meget distinkt, hysterisk modvilje mod det at blive voksen. Dette hysteri, som i værkerne forbinder sig til den postmoderne psykiatris hang til at diagnosticere på uønskede følelsesmæssige tilstande, afspejler en grundlæggende modvilje mod den senkapitalistiske stats interpellation af subjektet, men peger også på en længsel efter af blive set og anerkendt. I ny dansk litteratur tager det at modstille sig det voksne liv et kropsligt og seksualiseret afsæt, og særligt fremtrædende er idealiseringen af den prækønnede androgyne position. Artiklen peger ligeledes på hvordan idealiseringen af den androgyne kønsposition går i dialog med udviklingen af kønsrepræsentationer indenfor samtidens modebilleder.