ІННОВАЦІЙНІ ІНСТРУМЕНТИ МАРКЕТИНГОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ У МАРКЕТИНГОВІЙ ТОВАРНІЙ ТА КОМУНІКАЦІЙНІЙ ПОЛІТИЦІ ТОРГОВЕЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - І.М. БУДНІКЕВИЧ; І.Г. ЧЕРДАНЦЕВА; І.А. КРУПЕННА (Економіка та право)
Узагальнено варіанти застосування компаніями інструментів штучного інтелекту та поглибленої аналітики сайту в маркетинговій товарній та комунікаційній політиці гравців ринку FMCG (ринок товарів широкого вжитку). Окреслено перспективи, переваги та проблеми застосування Big Data Analysis як інновації маркетингових досліджень у сфері ритейлу. Визначено завдання, які технологія Big Data Analysis здатна вирішити в процесах формування та реалізації маркетингової товарної та комунікаційної політики локальних і регіональних торговельних мереж, інших операторів ритейл-бізнесу. Доведено, що сама по собі Big Data як маркетингова інновація не дає жодної конкурентної переваги, і тільки її правильне використання може надати маркетингу торговельної мережі розуміння, як треба діяти. Визначено напрями пошуку рішень з розроблення дій щодо подолання наслідків «коронакризи» аналітичними інструментами, які можуть скоригувати товарну та комунікаційну політику торговельних закладів.