Становлення кооперативів у структурі світового сільського господарства. - О. П. Радченко; О. І. Шавалюк (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
Досліджено особливості розвитку кооперативів в організаційній структурі світового сільського господарства та розширення напрямків їх діяльності з одночасним поглибленням спеціалізації, формування регіональних, галузевих та національних об’єднань кооперативного руху в міжнародному масштабі. Систематизовано вітчизняний і міжнародний досвід кооперативного руху у сільському господарстві, з метою виявлення внутрішніх і зовнішніх зв’язків та закономірностей становлення кооперативів в Україні та у світі.