Электрмагниттік көтергіш қондырғы элементтерінің негізгі сипаттамаларының динамикалық талдауы - A.A. Aikeyeva; B.A. Zhautikov; X.S. Rogovaya; F.B. Zhautikov; P.A. Mukhtarova (Қарағанды университетінің хабаршысы. Физика сериясы)
Мақала электрмагниттік көтергіш қондырғының «скип–тұрақты магнит–орауыш» жүйе элементтерінің имитациялық моделін құрастыруға бағытталған. Авторлар электрмагнитті көтергіш қондырғысы элементтерінің жұмыс істеу принципін ұсынып сипаттаған. Модельдеу үшін ANSYS Maxwell программасы қолданылды. Модельдеу тапсырмалары: қондырғы элементтерінің негізгі магниттік сипаттамаларын анықтау (Лоренц күші, магнит өрісінің кернеулігі мен магнит индукциясы). Нəтижесінде есептелінген параметрлер бойынша жалпы графикалық диаграммалары тұрғызылған бес эксперимент келтірілген, онда бірнеше айнымалылары бар инженерлік теңдеулер құрастырылды. Алынған теңдеулер жұмыста есептелінетін магнит өрісінің сипаттамаларын анықтауға мүмкіндік берді.