Hrvatska enciklopedija – od tiskanoga do mrežnoga izdanja - Irina Starčević Stančić; Cvijeta Kraus (Studia Lexicographica)
Hrvatska enciklopedija temeljno je izdanje u vrlo vrijednoj zbirci tiskanih i elektroničkih izdanja Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža. Tiskano izdanje Hrvatske enciklopedije u 11 svezaka izlazilo je od 1999. do 2009. godine, a od 2013. godine Leksikografski zavod objavljuje mrežno izdanje Hrvatske enciklopedije. Svojstva i funkcionalnosti novoga medija na kojemu se objavljuje digitalna (elektronička) Hrvatska enciklopedija pred leksikografe i enciklopedičku djelatnost općenito predstavljaju izazov kako u organizacijskom tako i u sadržajnom smislu. Sadržaj enciklopedije koji se objavljuje u elektroničkom obliku, odnosno u mrežnom okruženju, moguće je svakodnevno ažurirati i nadopunjavati, pa se u toj osobitosti vide i promjene s kojima se suočava enciklopedijska struka.