Kjærlighetens rytme<subtitle>Philosophia og pedagogiske relasjoner</subtitle> - Inga Bostad (Norsk Filosofisk Tidsskrift)
Denne artikkelen presenterer og argumenterer for kjærlighet som del av pedagogikken, nærmere bestemt den pedagogiske relasjonen. I lys av begrepet om en rytmisk etikk, inspirert av Roland Barthes, argumenteres det for at begrepet om rytmer kaster et kritisk lys over både det asymmetriske og potensielt undertrykkende i en pedagogisk relasjon, men også det frigjørende. Videre settes denne argumentasjonen inn i en bredere debatt om akademias rolle som gjestfritt, inviterende og inkluderende, noe som igjen aktualiserer hvilke motkrefter som kan ha sitt utspring i den pedagogiske relasjonen.