Akhisar Arkeoloji Müzesi’nden Bir Grup Hellenistik Seramik - Volkan Yıldız (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
Thyateria antik kentinin mirasçısı olan Akhisar’da 1932 yılında inşa edilmiş olan ve bir kısmı öğretmen evi olarak kullanılan iki katlı bir binanın restore edilerek 2012 yılında müze olarak ziyarete açılmasıyla o güne değin Manisa Arkeoloji Müzesi’nde korunan bir grup eser Akhisar Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlamıştır. Bu eserler içerisinde Hellenistik Dönem’e ait bir grup seramik de yer almaktadır. Bu çalışma kapsamında Akhisar Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmekte olan bu seramikler formlarına ve gruplarına göre incelenmiş, her ne kadar buluntu yerleri ile ilgili detaylı bilgi olmasa da bazılarının üretim merkezleriyle ilgili öneriler getirilmeye çalışılmıştır. Müzedeki çalışmalarımız sonucunda saptanan Hellenistik Seramik grupları arasında siyah firnisli seramik, batı yamacı, kalıp yapımı kaseler ve lagynoslar yer almaktadır.