L’aigua com a recurs laboral per als arquitectes de finals del segle XVIII a les terres tarragonines - Anna Isabel Serra Masdeu (Estudis d'Història Agraria)
A finals del segle xviii la distribució de l’aigua a la ciutat de Tarragona va ser un veritable problema. Els mestres de cases i arquitectes van haver de buscar diverses solucions per trobar aigua i transportar-la a la ciutat. A més, els arquitectes haurien d’aplicar idees molt enginyoses per arreglar els efectes causats per l’excés d’aigua. Però tant si era per excés o falta d’aigua aquest era un dels temes més controvertits de les reunions dels regidors de l’Ajuntament de Tarragona.