УПРАВЛІННЯ МІСТОМ, ОРІЄНТОВАНЕ НА ПОТРЕБИ МАЙБУТНЬОГО РОЗВИТКУ - O.А. Karlova (Економіка та право)
Досліджується сучасна проблема стратегічного планування розвитку міст. Зазначається, що необхідний пошук узгодженої відповіді на потреби розвитку та протидії домінантним економічним і соціальним кризам. Назріла потреба запровадження нових підходів до розвитку міста. У зв’язку з цим пропонуються принципи стратегічного управління розвитком міста. Особлива увага відведена управлінським рішенням, які орієнтовані на майбутнє міста. Доведено, що інструментом реалізації стратегії є річні плани соціально-економічного розвитку міста, які розробляються на основі стратегічного плану і цільових комплексних програм.