Ratna mlada misa u Svetvinčentu - Ivan Grah (Vjesnik Istarskog Arhiva)
U ovom radu autor opisuje okolnosti i događaje oko svećeničkog rođenja i mlade mise domaćeg sina Miroslava Bulešića u Svetvinčentu 1943. g. Posebna pozornost posvećena je dvama izvješćima vođe partizanskog pokreta na Svetvinčenštini, Ivana Motike, iz svibnja i lipnja 1943. g. u kojima on mladomisničko slavlje Miroslava Bulešića opisuje kao napad na partizanski pokret u organizaciji samog Vatikana. Autor se u radu još koristio izjavama Antuna Cukarića, tadašnjeg župnika u Svetvinčentu, svećenika Ivana Pavića koji je bio imenovan u spomenutim izvješćima te samog Ivana Motike.