مقایسه تاثیر افزودن نانوذرات مختلف بر ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی فیلم پروتئینی استخراج شده ازفانوس ماهی - اعظم صیامیان; سید مهدی اجاق; مهدی عبدالهی; علیرضا عالیشاهی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
در این تحقیق، مقایسه تاثیر افزودن نانوذرات (رس، کیتوزان، تیتانیوم دی‌اکسید و نانوسلولز باکتریایی) به صورت جداگانه بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ظاهری فیلم تهیه شده از پروتئین فانوس ماهی مورد بررسی قرار گرفت. برای تهیه فیلم‌های نانوکامپوزیتی، نانوذرات به صورت مجزا در دو سطح 1 و 3% به محلول فیلم پروتئین استخراج شده از فانوس ماهی اضافه شدند. نتایج نشان داد با افزودن نانوذرات در بستر پلیمر، مقاومت کششی در همه فیلم‌ها افزایش قابل توجهی نشان داد. ازدیاد طول در نقطه شکست در فیلم‌های حاوی نانوذرات رس، تیتانیوم دی‌اکسید و سلولز به شکل معنی‌دار افزایش یافت و میزان نفوذپذیری به بخار آب در فیلم‌های حاوی نانوذرات ( رس، سلولز و تیتانیوم دی‌اکسید) بهبود یافت. همچنین رطوبت فیلم‌ها با افزودن نانوذرات افزایش و مقادیر حلالیت نیز به جز در مورد نانوذرات سلولز در بقیه فیلم‌های حاوی نانوذره افزایش قابل توجه نشان داد. کدورت فیلم‌ها نیز با افزودن نانوذرات افزایش یافت.