Srpska enciklopedika u Srbiji - Mirko Mlakar (Studia Lexicographica)
U radu je predstavljen razvoj glavnine enciklopedičke leksikografije na srpskom jeziku i zastupa se mišljenje da je Enciklopedija iz 1818. godine relevantna za istraživače srpske filozofije, a ne enciklopedike. Do početka drugoga desetljeća XXI. stoljeća na teritoriju današnje Srbije objavljeno je više od 1500 jedinica, uglavnom na ćirilici, koje se svrstavaju u enciklopedije i/ili leksikone, a bibliografija koju je izradio Dejan Vukićević provjerava se, među ostalim, i na primjeru izdanja o religiji. Od kraja XX. stoljeća dotad nerazvijena srbijanska enciklopedička proizvodnja bilježi velik rast da bi, nakon vrhunca u prvom desetljeću XXI. stoljeća, održala kontinuitet na nižoj razini, ali višoj od one krajem XX. stoljeća. Uz korištenje Virtuelne biblioteke Srbije obraća se pozornost na neke aspekte enciklopedičke prakse te se ističe da ta djelatnost, za razliku od jezične leksikografije, još nije popraćena odgovarajućom metaleksikografijom. Rad se bavi i nekim načelnim pitanjima vezanima uz enciklopedička i bibliografska djela.