Statsministerens kontor: Kommunikasjonens høyborg i et moderne medielandskap? - Sunniva Bjerkaas; Kristoffer Kolltveit (Norsk Statsvitenskapelig Tidsskrift)
Denne artikkelen omhandler regjeringens strategiske kommunikasjonsarbeid, nærmere bestemt Statsministerens kontors (SMK) rolle i dette arbeidet, og hvordan rollen påvirkes av teknologisk utvikling og politisk kontekst. Artikkelen baserer seg på intervjuer med 10 elitekilder som alle har vært tett på prosessene som studeres. Vi finner at SMK har styrket sin kommunikasjonskapasitet over tid, og i viktige, politiske saker er sterkt involvert i regjeringens strategiske kommunikasjonsarbeid. Fagdepartementene har ellers høy grad av selvstendighet i håndteringen av mer ordinære saker på sine fagfelt. SMKs rolle er spesielt viktig i koalisjonsregjeringer hvor kontoret er sentralt i å holde laget samlet. Artikkelen gir unik innsikt om en viktig institusjon som er lite studert i norsk statsvitenskap, og bidrar til den internasjonale diskusjonen om sentralisering ved å vise at strategisk kommunikasjonsarbeid er dynamisk og involvering varierer avhengig av sak.