Projekt wizyjnego modułu komunikacyjnego dla systemu automatyki budynkowej - Przemysław KROGULEC; Waldemar ŚMIETAŃSKI (Problemy Mechatroniki)
W artykule przedstawiono projekt wizyjnego modułu komunikacyjnego dla systemu automatyki budynkowej. Opisano implementację idei wideofonu na popularnej platformie Raspberry Pi, budowę urządzenia oraz zasadę działania opracowanych w języku Python aplikacji nim sterujących.