ПРОЦЕС ОЦІНКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ УПРАВЛІНСЬКИХ ДІЙ ЩОДО ЗМІН У РЕГУЛЯТОРНІЙ ПОЛІТИЦІ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Г. В. Разумова (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
Оцінка результативності управлінських дій держави щодо змін у регуляторній політиці дозволить визначити результативність майбутніх змін та прийняти рішення щодо доцільності їх реалізації. Встановлено, що профіль змін регуляторної політики розвитку національної економіки є двох-зональним. Запропоновано процес оцінки результативності змін в регуляторній політиці, що ґрунтується на застосуванні бального методу оцінювання з врахуванням зміни параметрів тривимірної матриці управління змінами регуляторної політики та коефіцієнтів вагомості сфер, дозволяє визначити результативність майбутніх змін та прийняти рішення щодо доцільності їх реалізації. Визначено, що внаслідок управлінських дій та за умови їх правильної реалізації, спрямованої на досягнення оптимальних значень за параметрами, може бути сформований моно-зональний профіль з найкращим розміщенням сфер національної економіки в зонах по кожному з параметрів тривимірної матриці управління змінами.