ВПРОВАДЖЕННЯ ESG ТА КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ У КОНТЕКСТІ ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ: МОНІТОРИНГ ЕФЕКТИВНОСТІ ТА ПРОБЛЕМИ ПРОЗОРОСТІ - Наталія Павліха (Економіка та суспільство)
У статті розглядаються основні виклики, що постають перед компаніями на шляху до впровадження екологічного, соціального та корпоративного управління (ESG), циркулярної економіки та корпоративної соціальної відповідальності (КСВ). Аналізуються питання моніторингу та оцінки ефективності впроваджених ESG-практик, проблеми прозорості ESG-звітності та економічна доцільність переходу до циркулярної економіки. Окреслюються перспективи та шляхи подолання бар’єрів для досягнення сталого розвитку. Досліджується взаємодія між державним сектором, бізнесом та громадянським суспільством, необхідна для ефективної реалізації КСВ та ESG-ініціатив. Підкреслюється важливість розробки стандартів, що сприяють прозорості ESG-звітності та забезпечують дотримання компаніями принципів сталого розвитку.