PEDAGOGÅ² POÅ½IÅªRIS Ä® KÅªRYBINIÅ² Å½AIDIMÅ² Ä®TAKÄ„ PRIEÅ MOKYKLINIO AMÅ½IAUS VAIKAMS UGDANT(IS) KOMUNIKAVIMO KOMPETENCIJÄ„ - Asta LauciÅ«tÄ—; Algimantas Bagdonas (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose)
Straipsnyje pateikiama mokslinÄ—s literatÅ«ros apÅ¾valga, nagrinÄ—janti kÅ«rybiniÅ³ Å¾aidimÅ³ Ä¯takÄ… prieÅ¡mokyklinio amÅ¾iaus vaikams ugdant(is) komunikavimo kompetencijÄ…. LiteratÅ«ros analizÄ—je apÅ¾velgiami kÅ«rybiniai Å¾aidimai bei jÅ³ nauda prieÅ¡mokyklinio maÅ¾iaus vaikams, atskleidÅ¾iama komunikavimo kompetencijos reikÅ¡mÄ—. Atlikto tyrimo rezultatai apÅ¾velgia pedagogÅ³ poÅ¾iÅ«rÄ¯ Ä¯ kÅ«rybiniÅ³ Å¾aidimÅ³ Ä¯takÄ… prieÅ¡mokyklinio amÅ¾iaus vaikams ugdant(is) komunikavimo kompetencijÄ…. Straipsnyje pateikiama, kad teorinÄ—s nuostatos ir reali situacija skiriasi, todÄ—l egzistuoja platus diskusijÅ³ ir tyrimÅ³ laukas Å¡iuo klausimu. Straipsnyje pateikiami apibendrinimai bei iÅ¡vados gali bÅ«ti pritaikyti tobulinant ikimokyklinio ugdymo Ä¯staigos veiklÄ…, siekiant iÅ¡siaiÅ¡kinti pagrindinius Å¾aidimus, turinÄius Ä¯takos komunikavimo kompetencijos raiÅ¡kai. Tyrime taikyti mokslinÄ—s literatÅ«ros analizÄ—s, apklausos Å¾odÅ¾iu bei stebÄ—jimo metodai.